Dierenartsencentrum Diamant 03/297 71 23
Dierenartsencentrum de Lindekens 014/50 25 23
Menu
Dierenartsencentrum Diamant 03/297 71 23
Dierenartsencentrum de Lindekens 014/50 25 23

Medische zorg

Onze diensten en behandelingen

Medische zorg

Onze diensten en behandelingen

Dierenartsencentrum Diamant en Dierenartsencentrum de Lindekens zijn praktijken voor gezelschapsdieren. Uw hond, kat, konijn, net als uw knaagdieren en vogels zijn van harte welkom!

 • heart-paw2 Preventieve zorg
 • Gedrag
 • diagnostic-imagery Echografie en digital RX
 • Tandheelkunde
 • Cardiologie
 • Oogheelkunde
 • dermatology Dermatologie
 • surgery Chirurgie
 • Microscopie
 • Fysiotherapie
 • Food Voedingsadvies
 • Hospitalisatie

heart-paw2 Preventieve zorg

Voor de gezondheid van onze huisdieren raden we aan om jaarlijks op controle te komen. Hier bespreken we de nodige vaccinaties, ontworming, ontvlooiing en bijkomende onderzoeken/behandelingen. Voor deze jaarlijkse controles ontvangt u een herinnering per mail of post.

Gedrag

Voor gedragsproblemen gaan we eerst op zoek naar medische oorzaken. Als deze uitgesloten zijn, gaan we samen op zoek naar de beste oplossing.

diagnostic-imagery Echografie en digital RX

De dierenartsenpraktijken zijn uitgerust met professionele echo- en radiografietoestellen. Onze dierenartsen scholen zich voortdurend bij om uw huisdier volgens de nieuwste technieken te onderzoeken.

Tandheelkunde

Denk aan gebitsbehandeling, detartratie en chirurgische ingrepen. Onze praktijk is uitgerust met een uitgebreide tandunit om uw huisdier de beste tandbehandeling te geven.

Cardiologie

Diagnose, behandeling en opvolging van hartpatiƫnten gebeurt allemaal in ons dierenartsencentrum. Met ons echografietoestel kunnen we de nodige cardiologische onderzoeken doen.

Oogheelkunde

Van diagnose tot oogchirurgie, dierenarts Carolien Belmans helpt uw huisdier graag verder bij oogproblemen.

dermatology Dermatologie

Diagnose, behandeling en opvolging van tal van huidziekten, ook op de slijmvliezen, nagels en vacht. Microscopie en cytologie gebeuren ter plaatse in ons dierenartsencentrum.

surgery Chirurgie

Routineoperaties, zoals sterilisatie en castratie, maar ook de gespecialiseerde orthopedie en gastro-intestinale chirurgie voeren we hier dagelijks uit.

Microscopie

Onder de microscoop onderzoeken we verschillende stalen zoals stoelgang, huidpreparaten of oorswabs. Dit helpt ons dagelijks de juiste diagnose te stellen.

Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt bij onze huisdieren toegepast om de beweeglijkheid en steunname te verbeteren, zodat een gezonde spieropbouw mogelijk is. Lasertherapie helpt bij de behandeling van wonden, peesblessures, breuken en andere letsels. Bovendien heeft de laser ook zijn nut bewezen bij de behandeling van gewrichts- en spierproblemen.

Food Voedingsadvies

In de praktijk geven we graag gespecialiseerd voedingsadvies. Dit gebeurt op maat van uw huisdier en is afhankelijk van zijn gezondheidstoestand. Zowel dagelijkse gezonde voeding als specifieke dieetvoeding kan u bij ons verkrijgen.

Hospitalisatie

Het dierenartsencentrum is voorzien van moderne hospitalisatie-units om uw huisdier te verzorgen na een operatie of voor medische verzorging (infuustherapie, monitoring etc.). In deze units kunnen we temperatuur en zuurstof gehalte controleren en is er camerabewaking. Katten en honden worden afzonderlijk gehospitaliseerd om stress zoveel mogelijk te beperken.