Dierenartsencentrum Diamant 03/297 71 23
Dierenartsenpraktijk de Lindekens 014/50 25 23

Medische zorg

Onze diensten en behandelingen

Medische zorg

Onze diensten en behandelingen

Dierenartsencentrum Diamant en Dierenartsenpraktijk de Lindekens zijn praktijken voor gezelschapsdieren. Uw hond, kat, konijn, net als uw knaagdieren en vogels zijn van harte welkom!

 • Preventieve zorg
 • Gedrag
 • Echografie en digital RX
 • Tandheelkunde
 • Cardiologie
 • Oogheelkunde
 • dermatology Dermatologie
 • Chirurgie
 • Microscopie
 • Fysiotherapie
 • Food Voedingsadvies
 • Hospitalisatie

Preventieve zorg

Voor de gezondheid van onze huisdieren raden we aan om jaarlijks op controle te komen. Hier bespreken we de nodige vaccinaties, ontworming, ontvlooiing en bijkomende onderzoeken/behandelingen. Voor deze jaarlijkse controles ontvangt u een herinnering per mail of post.

Gedrag

Voor een katten- of honden gedragsconsult kunt u bij ons terecht. Het gedrag van een dier geeft weer hoe een dier zich voelt en wat er in een dier omgaat. Het welbevinden van uw huisdier staat centraal in onze praktijk. In veel van onze consulten zien we één of meerdere problemen met betrekking tot het gedrag van uw hond of kat.

Gedragsproblemen betekenen niet altijd dat uw huisdier “gewoon ondeugend” of “oud” is. Vaak is het iets complexer en kan een bepaald gedrag een onderliggende oorzaak hebben.

Enkele voorbeelden van gedragsgerelateerde problemen bij katten zijn: onzindelijkheid, sproeien, angst, agressie, krabben op ongewenste plekken en conflicten met andere huisdieren.

Enkele voorbeelden van gedragsgerelateerde problemen bij honden zijn: agressie, verlatingsangst, angst voor onweer, onzindelijkheid, opspringen en blaffen.

Medische problemen kunnen ook ontwikkelen tot gedragsproblemen. Zo kan bijvoorbeeld het naast de kattenbak plassen door pijn leiden tot een zindelijkheidsprobleem. Vertoont uw hond of kat plots een vreemd of afwijkend gedrag, wacht dan niet te lang om in te grijpen. Hoe sneller het probleem wordt aangepakt, hoe gemakkelijker het meestal op te lossen is. We helpen u om ongewenst gedrag bij uw dier te vermijden en verhelpen. We geven graag uitleg waarom uw dier zich zo gedraagt en wat het gedrag uitlokt. Samen met u bespreken we mogelijke oplossingen.

Klik hier voor de vragenlijst van het kattengedragsconsult door Stefanie Stroeken

Echografie en digital RX

De dierenartsenpraktijken zijn uitgerust met professionele echo- en radiografietoestellen. Onze dierenartsen scholen zich voortdurend bij om uw huisdier volgens de nieuwste technieken te onderzoeken.

Tandheelkunde

Denk aan gebitsbehandeling, detartratie en chirurgische ingrepen. Onze praktijk is uitgerust met een uitgebreide tandunit om uw huisdier de beste tandbehandeling te geven.

Cardiologie

Diagnose, behandeling en opvolging van hartpatiënten gebeurt allemaal in ons dierenartsencentrum. Met ons echografietoestel kunnen we de nodige cardiologische onderzoeken doen.

Oogheelkunde

Van diagnose tot oogchirurgie, dierenarts Carolien Belmans helpt uw huisdier graag verder bij oogproblemen.

dermatology Dermatologie

Diagnose, behandeling en opvolging van tal van huidziekten, ook op de slijmvliezen, nagels en vacht. Microscopie en cytologie gebeuren ter plaatse in ons dierenartsencentrum.

Chirurgie

Routineoperaties, zoals sterilisatie en castratie, maar ook de gespecialiseerde orthopedie en gastro-intestinale chirurgie voeren we hier dagelijks uit.

Microscopie

Onder de microscoop onderzoeken we verschillende stalen zoals stoelgang, huidpreparaten of oorswabs. Dit helpt ons dagelijks de juiste diagnose te stellen.

Fysiotherapie

Fysiotherapie, een leuke en interactieve manier om het revalidatieproces te versnellen en uw geliefde viervoeter pijnvrij te krijgen.

Binnen onze praktijk maken we gebruik van de volgende behandelingstechnieken:

 • Lasertherapie
 • Massage
 • Manuele therapie
 • Hydrotherapie
 • Balance boards, peanut, disk, obstakels en kegels
 • Warmte/koude behandeling
 • Behandeling met Tens toestel
 • Voedingsschema’s en oefeningen om overgewicht aan te pakken

hydrotherapie hond

Food Voedingsadvies

In de praktijk geven we graag gespecialiseerd voedingsadvies. Dit gebeurt op maat van uw huisdier en is afhankelijk van zijn gezondheidstoestand. Zowel dagelijkse gezonde voeding als specifieke dieetvoeding kan u bij ons verkrijgen.

Hospitalisatie

De dierenartsenpraktijk is voorzien van moderne hospitalisatie-units om uw huisdier te verzorgen na een operatie of voor medische verzorging (infuustherapie, monitoring etc.). In deze units kunnen we temperatuur en zuurstof gehalte controleren en is er camerabewaking. Katten en honden worden afzonderlijk gehospitaliseerd om stress zoveel mogelijk te beperken.

Protocol nachtelijk beleid

Wanneer uw dier ziek is en hospitalisatie nodig heeft, kan het worden opgenomen in onze hospitalisatie. Hier krijgen ze de nodige zorgen, medicatie en is er aandacht voor hun welzijn (Tender Love and Care). Dit wil zeggen dat jullie huisdieren ook soms ’s nachts of in het weekend in de praktijk moeten verblijven. Buiten onze openingsuren (9.00u - 20.00u) wordt de toestand van uw dier regelmatig door een dierenarts of assistente gecontroleerd en krijgt uw dier de nodige medicatie.

Hoeveel verzorging of controles er nodig zijn, hangt af van de toestand van het dier. Dit wordt zorgvuldig overlegd tussen de dierenartsen en de dierenarts zal dit bespreken met de eigenaar. Er hangen camera’s in de hospitalisatieruimte om uw dier ook vanop afstand in de gaten te houden en de inwonende assistente houdt uw dier ook in de gaten.

Buiten de openingsuren is het niet altijd mogelijk om de dierenarts te bereiken aangezien dit enkel voor spoedgevallen is. De eigenaar zal in onderling overleg op de hoogte gehouden worden van de toestand het dier.