Dierenartsencentrum Diamant 03/297 71 23
Dierenartsenpraktijk de Lindekens 014/50 25 23

Cat Friendly

Een stressvrij dierenartsbezoek

Cat Friendly

Een stressvrij dierenartsbezoek

Sinds mei 2021 zijn we gecertificeerd als katvriendelijke praktijk. Ons doel is het minimaliseren van stress bij katten die onze praktijk bezoeken. We hebben onze praktijk daarom aangepast naar de normen van de International Society of Feline Medicine.

We beschikken over een aparte kattenwachtzaal met een speciale kattenparking. Op deze manier kunnen we katten en honden van elkaar scheiden. Door het plaatsen van de draagmand op de kattenparking zitten katten op een hoogte. Dit is minder bedreigend voor uw kat. Er zijn tevens dekentjes voorzien om de draagmand nog extra af te dekken zodat het contact met andere dieren minimaal is. De wachtzaal is steeds voorzien van een Feliway verdamper in het stopcontact, welke een geruststellend effect heeft op onze katten.

Ons dierenartsencentrum is voorzien van een aparte behandelruimte enkel voor katten. Hier worden enkel katten onderzocht en hangen geen vreemde geuren van andere huisdieren die stress kunnen veroorzaken. Bij elk consult proberen we uw kat de tijd te geven om zich aan te passen aan de omgeving zodoende we op een rustige, katvriendelijke manier kunnen werken. Onze handen, oppervlakken en materialen worden tussen twee consulten gewassen en gedesinfecteerd.

In onze hospitalisatie voorzien we een plek waar uw kat kan schuilen indien gewenst. Onze hospitalisatie hokjes zijn extra groot en gescheiden van andere diersoorten. Minder stress zorgt voor een sneller helingsproces. Ook hier voorzien we steeds een Feliway verdamper in het stopcontact, om onze katten zo veel mogelijk gerust te stellen.

Voor een kattengedragsconsult kunt u tevens bij ons terecht. Vertoont uw kat plots een vreemd of afwijkend gedrag? Aarzel dan niet om langs te komen voor een onderzoek. Katten uiten pijn vaak door ander gedrag te vertonen, zoals plassen naast de kattenbak of agressie. We helpen u tevens graag verder wanneer uw kat sproeit, ‘s nachts miauwt of krabt op ongewenste plekken. We geven graag uitleg waarom uw dier zich zo gedraagt en wat een gedrag uitlokt. Samen met u bespreken we mogelijke oplossingen.

Al onze dierenartsen en assistenten zijn op de hoogte over de meest katvriendelijke technieken en handelingen. We proberen uw dier steeds op een rustige manier te benaderen met aandacht voor het natuurlijk gedrag van uw kleine tijger.